Сръбски коктейлни кебапчета
Pikantni koktel ćevapčići
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебапчета»Сръбски коктейлни кебапчета

Сръбски коктейлни кебапчета

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Новак
341301
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски коктейлни кебапчета
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Кой не обича кебапчета ?!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г смляно
  • чесън - 4 големи скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. счукан
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л. за пържене + 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда с месото добавете начукания чесън заедно с всички останали подправки.

Разбъркайте всичко добре и омесете на ръка, за да се се получи еднородна смес.

Покрийте съда и оставете приготвената смес в хладилника за поне половин час преди пърженето.

Оформете малки кебапчета на ръка и ги поставете на чиста равна повърхност (например по-голяма дъска за рязане).

Загрейте на висока температура олиото в голям тиган и след това намалете котлона. Поставете кебапчетата и ги запържете за няколко минути от двете страни, докато получат разпознаваем цвят.

Избора за гарнитура към пикантните коктейлни кебапчета оставяме на вас.

Насладете се на нещо пикантно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: