Бабината торта с яйчен крем

Бабината торта с яйчен крем

Бабината торта с яйчен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции9
"Едва ли има по-вкусна бисквитена торта от бабината"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете жълтъците и разбъркайте с тел. Добавете царевичното нишесте и половината мляко. Отново разбъркайте като внимавате да не останат бучки.

Добавете захарта, останалото мляко и ванилията. Сложете на среден котлон и сварете до желаната гъстота при непрекъснато бъркане.

В подходяща тавичка започнете да сглобявате домашната торта като на дъното сложите малко от крема. Не е необходимо да чакате да изстине. Подредете ред бисквити, крем, натрошени орехи, бисквити и завършете с крем.

Оставете бисквитената торта в хладилника за няколко часа.

Извадете, поръсете с орехи, нарежете на квадрати и сервирайте бабината торта с яйчен крем веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: