Начин на приготвяне
За тестото на малиновите тарталети смесете брашното със пудрата захар и щипка сол. Нарежете маслото на парченца и втрийте с пръсти до образуване на трохи.
Добавете яйчения жълтък и лъжица мляко и омесете гладко маслено тесто.
Покрийте с пясъчното тесто 6 формички за тарталети, стандартен размер (диаметър 10 см.), така че да прилепне плътно по дъното и стените на формите.
Това може да направите или като разточите 6 еднакви топки на кръгчета по-големи от диаметъра на формите, или да разтегляте и притискате тестото директно вътре във формичката.
След като сте готови, надупчете с вилица блатовете и приберете в хладилник за 20 минути.
Изпечете на 180 градуса за 15 минути или докато блатовете почервенеят и са готови.
Въпреки, че сте ги надупчили с вилицата, пак има опасност тестото да се надигне в средата, затова наблюдавайте и ако забележите това, леко продупчете в средата и ще спаднат.
Готовите основи за тарталетите оставете да изстинат и се заемете с пълнежа.
Захарта пуснете в блендер да се смели с кората от лайм - така цитрусът ще пусне по-добре аромата си.
Добавете крема сиренето, сметаната, нишестето и яйцата и хубаво разбъркайте. Накрая сложете 5-6 големи малинки, намачкани. По желание може да минете през цедка, за да отделите семчиците.
Поставете получената смес на слаб огън или водна баня и варете 5 минути.
Хидратирайте листата желатин в студена вода, отцедете и сложете в крема, разбърквайки добре. Преди това обаче се уверете, че температурата не надвишава 80 градуса.
Оставете кремчето да изстине и напълнете с него плодовите тарталети.
Отгоре подредете пресните малини и поднесете или охладете в хладилника за 2-3 часа.
В случай че малините, които използвате са по-кисели, то добра идея е да поръсите с пудра захар или малиново сладко.
Добър апетит!