Начин на приготвяне
Първо пригответе зеленчуците за супата. Почистете и наситнете целината, пресния чесън и лука, а манатарките нарежете на кубченца.
Загрейте олиото и запържете лука и целината. Когато почти омекнат, добавете пресния чесън. Не слагайте много мазнина за пържене, защото гъбената супа ще стане много тежка.
Прибавете към задушените зеленчуци и нарязаните гъби, сотирайте ги за кратко и поръсете със сухите мащерка и салвия.
Налейте 1 литър зеленчуков бульон и разбъркайте. Оставете супата да се готви на бавен огън 20-тина минути. Ако течността изври, налейте и останалото количество бульон.
Добавете сметаната и посолете. Варете още 15-тина минути. В последните 5 минути сипете фидето. Когато и то се свари, супата е готова.
Най-вкусната гъбена супа с манатарки е чудна!
Ако обичаш манатарки, опитай и тези рецепти с манатарки или нашето ризото с манатарки.