Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлювчета банички със сирене и праз

Охлювчета банички със сирене и праз

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
34713044
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Охлювчета банички със сирене и праз
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Вкусни охлювчета за закуска или предястие"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък, малък лук
  • газирана вода - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • универсална подправка - 1/2 к.л.
  • сусам - за поръсване
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния разбийте 4 яйца и добавете натрошеното сирене, заквасената сметана и газираната вода.

В дълбок тиган запържете нарязания на ситно праз лук с 4 лъжици олио. След като омекне, добавете черния пипер и универсалната подправка.

След като малко се охлади, добавете праз лука в сместа с яйцата и хубаво разбъркайте всичко.

Вземете една кора и я намажете със сместа. Навийте кората на рулце докато не заприлича на охлювче. Наредете солените охлювчета в тава едно до друго.

Когато свърши пълнежът, разбийте едно яйце, добавете към него лъжица олио и излейте върху малките банички.

Поръсете охлювчетата с кори за баница със сирене и праз с печен сусам и печете в предварително загрята на 200°C фурна около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: