Оригинална турска чорба Мерджимек

Оригинална турска чорба Мерджимек

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
249
834
141
Оригинална турска чорба Мерджимек
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
"Един бисер от турската кухня - ядете и се наслаждавате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Червената леща сложете в стъклена купа с 1/2 л вода да постои около 2 часа.

В олиото запържете лука и чесъна.

Долейте вода (около 2 литра) и прибавете отцедената червена леща и нарязани на кубчета морковите и картофите.

Когато поомекнат картофите и морковите, добавете ориза и кубчето бульон и варете още 10-тина минути.

Свалете от огъня и с пасатор пасирайте турската супа, докато придобие кремообразна структура.

Върнете на котлона, добавете 50 г масло, доматеното пюре и подправките и гответе още 5 минути.

В тенджера стопете останалите 20 г масло, червения пипер и с тази запръжка залейте и направете шарка във всяка порция супа от леща.

Сервирайте с резен лимон оригиналната турска чорба мерджимек.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: