Тиквени сладки с мед и канела
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Тиквени сладки с мед и канела

Тиквени сладки с мед и канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Тиквени сладки с мед и канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции15
"Тиква и канела - каква по-добра комбинация за едни свежи бисквитки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете в блендер тиквените резени заедно с портокаловите корички.

Добавете към тях меда, канелата, олиото и яйцето. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

Сипете в нея брашното с бакпулвера и около 95 грама от овесените ядки.

Получената смес се разбърква много добре. Намазнете ръцете си и оформете топчета. Сплескайте ги леко и ги подредете в тава с хартия за печене. Оставяйте разстояние между сладките.

В случай, че ви е трудно да ги оформяте с ръце, може да гребвате и оформяте сладките с помощта на лъжица.

Поръсете оформените сладки с останалото количество филирани овесени ядки.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете сладките около 20-25 минути.

Изчакайте няколко минути, защото в началото са много крехки.

След това може да ги извадите върху решетка, за да се охладят равномерно.

Тиквените сладки с мед и канела са много меки и вкусни.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: