Бийф стек

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Бийф стек1 / 2
15/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 2 бр. (около 400 г)
  • лимони - 1 бр.
  • шарен пипер - 1/2 ч.л. прясно счукан
  • черен пипер - на око, прясно смлян
  • мазнина - 1 с.л. масло + 1 - 2 с.л. зехтин или олио
  • розмарин - 1 стръкче
  • чесън - 2 скилидки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите трябва да са с дебелина до 1.5 см. Овкусете ги със сол, шарен и черен пипер и ги полейте с отцедения лимонов сок. Оставете на хладно за половин час да се мариноват. По желание може да добавите и пасиран чесън.

Загрейте двата вида мазнина в тиган и пуснете стръкче розмарин. Сложете пържолите и гответе от всяка страна около 5 минути, като регулярно раздрусвате леко тигана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: