Пълнени меденки
Punjeni medenjaci

Пълнени меденки

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k1k
Пълнени меденки
Снимка: Veca
1 / 6
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"А кога ще ядем меденки, ако не сега?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: половината брашно сипете в дълбок съд, добавете водата, олиото, захарта, смесете с меда, канелата и содата бикарбонат. Постепенно добавяйте брашно и замесете меко тесто.

Разточете рестото с точилка в голям кръг и с резец или чашка за ракия нарежете кръгчета.

Върху всеки кръг намажете по малко сладко и затворете с още едно кръгче вкусните меденки. Притиснете добре в краищата с пръсти, за да затворите меденките.

Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете ги 15 минути на 200 градуса.

Готовите слепени сладки извадете от фурната. Покрийте с чиста кърпа и ги оставете да се охладят.

Сервирайте и хапнете пълнените меденки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: