Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го смесете с щипка сол в голяма купа.
Добавете рикотата и започнете да месите - постепенно сипвайте студена вода, за да се получи лепкава смес.
Оформете топка от тестото и го увийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за около 60 минути.
За пълнежа на солените тарталети разбъркайте яйцата и добавете към тях сметаната - разбийте продуктите с метална бъркалка, за да се смесят добре.
Нарежете всички сирена без пармезана на кубчета и ги добавете към сместа.
Настържете пармезана и го добавете заедно с индийското орехче, солта и черния пипер.
Извадете тестото, откъснете малко от него и го сложете в малки формички за солени пайове.
Набодете го с вилица и изрежете излишното тесто в горната част. Напълнете ги с плънката.
Сложете мини тарталетите в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути.
Извадете тези солени тарталети със сирена от фурната, изчакайте ги малко да се охладят и им се насладете.
Добър апетит!