Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Солени тарталети със сирена

Солени тарталети със сирена

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Солени тарталети със сирена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Солените тарталети по нищо не отстъпват на сладките, така че не ги подценявайте"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • пармезан - 60 г настърган
  • моцарела - 100 г
  • проволоне - 100г
  • ементал - 200 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • яйца - 4 бр.
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • За тестото
  • рикота - 150 г прясна
  • брашно - 150 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с щипка сол в голяма купа.

Добавете рикотата и започнете да месите - постепенно сипвайте студена вода, за да се получи лепкава смес.

Оформете топка от тестото и го увийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник за около 60 минути.

За пълнежа на солените тарталети разбъркайте яйцата и добавете към тях сметаната - разбийте продуктите с метална бъркалка, за да се смесят добре.

Нарежете всички сирена без пармезана на кубчета и ги добавете към сместа.

Настържете пармезана и го добавете заедно с индийското орехче, солта и черния пипер.

Извадете тестото, откъснете малко от него и го сложете в малки формички за солени пайове.

Набодете го с вилица и изрежете излишното тесто в горната част. Напълнете ги с плънката.

Сложете мини тарталетите в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути.

Извадете тези солени тарталети със сирена от фурната, изчакайте ги малко да се охладят и им се насладете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: