Страхотни Еклери
Fantastični ekleri

Страхотни Еклери

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1497981
Страхотни Еклери
Снимка: Иси
1 / 2
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
"Е, кой не обича еклери? Хапваме си ги даже без никакви угризения"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с пареното тесто, защото трябва да изстине. За целта сложете водата, олиото и солта в тенджера, когато заври, добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично, когато почне да се отделя тестото от стените на тенджерата, значи е готово.

Дръпнете го от котлона и оставете да изстине напълно. През това време направете крема за еклерите, защото и то трябва да изстине.

Смесете прясното мляко с пудинга, разделете жълтъците и заедно със захарта разбъркайте. По-малко добавете от прясното мляко, смесено с нишестето, като не спирате да бъркате.

Сложете тенджерата на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти (не бива да спирате бъркането).

Така готовия крем го дърпате от котлона и отгоре сложете стреч, за да не хваща коричка, и оставяте да изстине напълно.

Разбийте сметаната и по-малко добавете от вече изстиналия крем в нея.

Добавете яйцата едно по едно в тестото и бъркайте. От получената каша шприцовате с помощта на пош желаните от вас форми и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилация за 35 мин.

Напълнете еклерите с крема и декорирайте по желание, аз го направих с разтопен шоколад.

Нека ви е сладко с тези страхотни еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: