Скумрия на фурна с оцет
Baked Mackerel with Vinegar
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия на фурна с оцет

Скумрия на фурна с оцет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3235k
25/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Най-лесната рецепта за приготвяне на сочна скумрия, която веднага си записваме!"

Необходими Продукти

  • риба - скумрия 3 бр. изчистени и без глави
  • оцет - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките не се разрязват допълнително след изчистването. Посоляват се от вътре и се добавя малко чер пипер.

Подходяща тавичка се намазва с олио и рибите се овалват в мазнината и се оставят една до друга.

Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз слагам и малко бира.... Става още по вкусна!
10.09.2018 18:11
1
Потребител#218753
Потребител#218753
Моля, нека има съответствие на написаното със снимката
19.08.2018 22:49
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Каква е ролята на оцета?
15.04.2016 15:09
6
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Към оцета прибавям и малко вода 3-4 с.л.
13.01.2016 20:21
1
Галина Тенева
Галина Тенева
аз съм готвила скумрия на фурна, но с бира, като начина на приготвяне е следния: три изчистени скумрии ги намазнявам добре с олио, поръсвам ги със смлян черен пипер, в коремчето на скумрията слагам по един дафинов лист и след като ги сложа в тава наливам една чаена чаша бира и пека до готовност
15.07.2014 20:34
14
1