Панирани манатарки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Панирани манатарки1 / 2
12/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Пържените картофки са в паника, бирата вече си има нов най-добър приятел - панираните манатарки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на филии с дебелина около 1 см. Посолете ги и ги поръсете с малко черен пипер.

В отделен съд смесете брашното, виното, солта, бакпулвера, жълтъците на яйцата и разбитите на сняг белтъци и разбъркайте. Трябва да получите рядка смес, който има консистенцията на палачинково тесто.

Потапяме гъбите в панировката, след което ги изпържваме в сгорещено олио до златисто. Изваждаме ги и ги прибираме на топло, а в мазнината от пърженето запържваме и филиите бял хляб.

Гъбите се поставят върху пържените филийки и се поднасят с лимон или доматен сос.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: