Панирани манатарки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Панирани манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържените картофки са в паника, бирата вече си има нов най-добър приятел - панираните манатарки"

Необходими Продукти

  • гъби - 800 г манатарки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • хляб - 4 бр. филии, бял
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете манатарките и ги нарежете на филии с дебелина около 1 см.

Посолете ги и ги поръсете с малко черен пипер.

В отделен съд смесете брашното, виното, солта, бакпулвера, жълтъците на яйцата и разбитите на сняг белтъци и разбъркайте.

Трябва да получите рядка смес, който има консистенцията на палачинково тесто.

Потапяме гъбите в панировката, след което ги изпържваме в сгорещено олио до златисто.

Изваждаме ги и ги прибираме на топло, а в мазнината от пърженето на мезето запържваме и филиите бял хляб.

Панираните гъби се поставят върху пържените филийки и се поднасят с лимон или доматен сос.

Панираните манатарки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
оххх вече нямам търпение да станат пролетните манатарки, толкова много ми се ядат панирани, страшно много ги обичам
31.03.2016 15:49
3