Домашни вафли с два пълнежа

Домашни вафли с два пълнежа

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
4161k216
Домашни вафли с два пълнежа
Снимка: Lenka
1 / 3
16/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Класическата вафла с нов вкус - опитайте и споделете с нас впечатленията си."

Необходими Продукти

  • вафлени кори - 1 опаковка
  • 1 пълнеж
  • маргарин - 250 гр.
  • пудра захар - 12 с.л.
  • жълтъци - 6 бр.
  • ванилова захар - 2 пак.
  • 2 пълнеж
  • белтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 12 с.л.
  • бисквити - 150 гр. обикновени
  • орехи - 100 гр. смлени
  • шоколад - 100 гр. за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за домашни вафли с два пълнежа започваме с приготвянето на светлия крем.

Маргарина слагаме в подходящ съд и смесваме с пудрата захар и ваниловата захар. Бъркаме, докато сместа стане пенеста, след което внимателно добавяме жълтъците един по един с постоянно бъркане. Когато разбъркаме всичко добре, този пълнеж е готов.

Започваме втория тъмен крем. Белтъците слагаме в купа и бъркаме, като постепенно добавяме пудрата захар.

Когато станат на сняг, сипваме внимателно избраните бисквити, смлени на прах и бъркаме, след което добавяме и смлените орехи. Шоколада стопяваме на водна баня и сипваме и него.

Върху вафлените кори редим от единия пълнеж, вафлена кора - тъмен пълнеж и така редуваме, докато свършат корите и кремовете.

Домашните вафлички са готови!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: