Хачапури баница на тиган
Hačapuri pita u tiganju
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Хачапури»Хачапури баница на тиган

Хачапури баница на тиган

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2252k5868303
Хачапури баница на тиган
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
16/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Нарязваме хрупкавата баница на парчета и поднасяме за закуска. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с изпълнението на рецептата за хачапури, като замесваме меко тесто от брашното, 1 яйце, солта, захарта и айряна, в който сме сложили хлебна сода.

Оставаме тестото да отдъхне за около 15 мин.

След това поделяме тестото на 4 еднакви топки.

Разточваме всяка топка, като в центъра слагаме от плънката за баницата, приготвена от яйце и настъргани на едро кашкавал и сирене.

Завиваме всяка кора около пълнежа като торбичка.

Затваряме прилежно и разточваме.

Поставяме тестените изделия в сух тиган и печем под капак, докато баниците на тиган се зачервят.

Когато е готово от едната страна, обръщаме и след готовност намазваме обилно хачапурите с масло и от всички страни. Нарязваме на парчета и поднасяме за закуска.

Хачапури баница на тиган е вдъхновена от грузинската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: