gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Печени пилешки дробчета

Печени пилешки дробчета

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
5764k1k2k
Печени пилешки дробчета
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Ще си кажете, че това са просто печени пилешки дробчета, но всъщност това ястие си е истинско кулинарно изкуство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме дробчетата. Овкусяваме със сол.

Нарязваме на филийки лук и ги редим в тава. Овалваме в брашно дробчетата и ги поставяме върху лука.

Заливаме с половин чаша бира, малко вода, соев сос и олио.

Поръсваме с черен пипер, малко чубрица и сухо чили.

Печем дробчетата на 180°C за 20-25 минути, обръщаме дробчетата и запичаме отново.

Сервираме в купички от хляб.

За купичките:

Разточваме с точилка филийки хляб за тост. Поставяме ги върху шоли и притискаме внимателно около шолата.

Печените пилешки дробчета са готови за 10-15 минути.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по рецепта на Тоня Василева.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: