Сръбски домашен хляб със сусам
Moj hleb sa susamom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сръбски домашен хляб със сусам

Сръбски домашен хляб със сусам

LenkaLenka
Новак
54562k45
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски домашен хляб със сусам
Снимка: Lenka
1 / 3
25/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен домашен сусамов хляб, за който ви предупреждаваме, че не можете да се наситите само с едно парче"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете натрошената мая и захарта в чаша с топло мляко и разбъркайте, след което оставете да престои 10 минути.

Поставете брашното в купа и добавете маята с млякото, омекналото масло и солта и започнете с леко разбъркване.

Разбийте яйцето и го разбъркайте, след което го добавете към сместа.

Добавете сусама в сместа, след което замесете хляба.

Оставете да престои половин час. Прехвърлете го в лист за печене - може даже и без кръгла тава и го оставете да престои отново половин час, за да втаса добре бъдещия пухкав домашен хляб.

Печете сръбския домашен хляб със сусам във фурната на 200°C за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: