Ментово-какаов сладкиш
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ментово-какаов сладкиш

Ментово-какаов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5897k1k2k4
Ментово-какаов сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Комбинацията от мента и какао е просто разкошна, насладете ѝ се и вие под формата на този сладкиш зебра"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на гъст крем.

Излейте олиото. Добавете киселото мляко и хомогенизирайте.

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.

Добавете го на порции бъркайки с лъжица. Ароматизирайте с ванилията.

Разделете сместа на три еднакви части.

Към едната добавете ментовия сироп и 40 г брашно.

Към другата пресятото какао и прясното мляко.

Третата част оставете жълта.

В намаслена и набрашнета форма за сладкиши 24 см с откопчаващсе ринг изиспете зелената смес, отгоре жълтата и последно какаовата.

Изпечете шарения сладкиш на 180-190°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 40 мин.

Охладете го на решетка и поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко с този ментово-какаов сладкиш!

Забележка: Може да редувате различните цветове при изсипването в тавата, ще получите сладкиш зебра!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: