Пълнозърнеста фокача без мая

Пълнозърнеста фокача без мая
Снимка: Николина Згуровска
1 / 4
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме брашното, бакпулвера и солта, разбъркваме ги добре и към сухата смес добавяме зехтина и водата.

Трябва да се получи меко тесто, което не лепне. Намазва е готовото пълнозърнесто тесто със зехтин и го разстиламе в тавичка, като трябва да се получи с дебелина около 1 см.

Отгоре намазваме с още малко зехтин и слагаме подправките и морската сол за декорация.

Печем вкусната фокача в предварително загрята на 180°C фурна за около 20 минути.

Да ви е леко и вкусно с тази пълнозърнеста фокача без мая.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: