Постна вита баница с леща
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Постна вита баница с леща

Постна вита баница с леща

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Постна вита баница с леща
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
04/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне18 мин.
Готвене30 мин.
Общо48 мин.
Порции4
"Постната вита баница с леща е чудесна за закуска, обяд или вечеря!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете червената леща да се кисне 3-4 часа във вода. След това махнете водата, сипете прясна и варете лещата 15 минути. Тя ще бъде готова заради продължителното киснене.

Продължете с подготовката на другите съставки от баницата с леща.

Почистете и нарежете на дребно праза, само бялата част. Запържете до омекване. Сипете доматеното пюре, подправките и гответе до извиране на течността.

Добавете магданоза, наситнен, както и лещата. Объркайте добре.

Вземете една кора за баница, намазнете я, сложете друга кора и сипете от пълнежа на постната баница. Завийте на руло и на охлювче.

Направете същото до изчерпване на кори, подреждайки ги в намаслена правоъгълна тава /22 х 24 см/.

Намажете вкусната баница с олио и печете за половина час на умерена 180-градусова фурна.

Постната вита баница с леща е чудесна за закуска, обяд или вечеря!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: