Калцоне Маргарита с яйце
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Калцоне Маргарита с яйце

Калцоне Маргарита с яйце

Калцоне Маргарита с яйце
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 7
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Денят няма как да не започне добре щом закуска е пица Калцоне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Замесете си тесто за пица от изброените продукти. Работете с него върху набрашнен плот, докато стане гладко и еластично.

2. Оставете тестото да втаса до удвояване на обема му за около час и половина.

3. Обелете доматите и ги нарежете на малки парченца. По желание може и да смелите.

Сложете при тях зехтина, свежия накълцан босилек и сол.

4. Поставете на силен огън, за да се редуцира течността и сосчето да се сгъсти.

Ако доматите ви са по-месести и не отделят течност, то може и да не минавате през термична обработка, а впоследствие директно така да сложите в пицата Маргарита.

5. Разделете бухналото тесто на 4 еднакви топки и от всяка оформете кръгъл и тънък диск (с разточване или с длани с плавно изтегляне и натиск)

6. Разпределете от доматите с босилек, без да стигате до краищата.

Накъсайте върху всяка пица равни части моцарела и прошуто и чукнете по едно яйце.

7. Затворете пиците Калцоне и прищипете краищата добре, за да не излиза плънката.

8. Печете Калцоне Маргарита с яйце в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: