gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с ориз

Рибник с ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3216k
Рибник с ориз1 / 2
13/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Толкова е вкусно, задължително ще си сипем допълнително от този лесен рибник с ориз"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг скумрия
  • праз - 1 - 2 стръка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • орехи - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания праз до омекване. Може от време на време да сипвате и по малко водичка. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Когато празът омекне и водата изври, сложете ориза и запържете до прозрачност. Прехвърлете продуктите в дълбока тава, отгоре подредете рибата, предварително подсолена.

Налейте 3 ч.ч. вода или зеленчуков бульон. Овкусете с дафинов лист и ситно натрошени орехови ядки. Печете рибника около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Поднесете всяка порция гарнирана с резени лимон и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: