Супа от фазан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k337k
Супа от фазан1 / 2
13/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции4
"Когато е прекалено малък за печене, фазанът е перфектен за супа - всеизвестна кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената птица се залива със студена подсолена вода и се вари около 180 минути на тих огън, като се отпенва до избистряне.

По желание може да добавите и 1 бр. свински кокал за по силен бульон.

Когато месото се свари, се изважда и прибира на топло, а в бульона се добавят ситно нарязаните зеленчуци и се варят до готовност. Добавя се фидето и се вари до омекването му. Месото се обезкостява, накъсва и връща при останалите продукти, супата се кипва и се сваля от огъня.

На тънка струйка се влива застройката, направена от предварително разбитите жълтъци и сметаната. Преди поднасяне поръсете с малко ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: