Печени чеснови бутчета под фолио
Pečeni bataci sa belim lukom pod folijom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени чеснови бутчета под фолио

Печени чеснови бутчета под фолио

Печени чеснови бутчета под фолио
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
2
"Задължително мариновайте пилешките бутчета, за да постигнете и вие този страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • чесън - 6 скилидки
  • бекон - 1 слайс
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • краве масло - бучка
  • гъби - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • бира - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • марината
  • терияки - салца
  • майонеза - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и мариновайте пилешките бутчета със смес от продуктите за маринатата. Оставете за няколко часа.

Сложете бутчетата в тавичка. Накълцайте на ситно лука, бекона и гъбите. Овкусете с черен пипер и сол.

Сипете бирата и добавете маслото, нарязано на парченца.

Завийте тавата за печене с лист алуминиево фолио и печете бутчетата за 15 мин. на 250 градуса. След това намалете на 170 градусите и печете за още 120 мин.

Махнете фолиотои гответе още малко.

Поднесете печените чеснови бутчета под фолио с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: