Пилешко с грах и печурки
Piletina sa graškom i pečurkama
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с грах и печурки

Пилешко с грах и печурки

Пилешко с грах и печурки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пилешкото с грах и гъбки е чудесен и много лесен вариант за един вкусен обяд или вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си моркова и лука като ги накълцате на ситно.

Вземете тенджера под налягане и сипете в нея 3 с.л. олио. Сложете вътре нарязаните на дребно гъби и запържете. Като станат златисти, сложете моркова и лука.

Когато омекнат, сложете картофите, после и граха. Следват доматеното пюре и червения пипер.

Сипете, чесън и подправките. След хубаво измиване сложете и пилешкото бутче.

Варете яхнията с грах 15 минути. След това махнете капака, извадете месото и го накъсайте на по-малки парченца.

Сложете го в тава за печене заедно със зеленчуците. Печете пилешкото с грах за половин час на 200 градуса.

Сервирайте пилешкото с грах и печурки за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: