Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия под хартия

Скумрия под хартия

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Скумрия под хартия
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Гарантираме, че ще се влюбите във вкуса на рибата, приготвена по този начин"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка, ситно нарязан
  • пресен розмарин - ситно нарязани иглички от един стрък
  • чесън - 3 скилидки, ситно нарязани
  • горчица - 3 лъжички
  • зехтин - 2 лъжици
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Почистете рибата, измийте и я подсушете.

Пригответе плънката от магданоза, розмарина, чесъна, горчицата, зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Намажете обилно вътрешността на рибата, намажете и отвън.

Пълнените риби сложете върху тава с хартия за печене на дъното, полейте с бялото вино и лимоновия сок, още малко зехтин, покрийте с хартия и печете в загрята фурна около 25 минути.

Свалете хартията и допечете за още 10 минути, докато скумрията хване приятен загар.

Включете само горния реотан.

Сервирайте печената риба с гарнитура и салата по желание.

Скумрията под хартия е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: