Солени гаспачо палачинки
Slane gaspačo palačinkeSavory Gazpacho Pancakes
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Солени гаспачо палачинки

Солени гаспачо палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Солени гаспачо палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
29/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Всички ще се споглеждат щом им сервирате това ефектно палачинково предястие - и от вкуса ще останат много изненадани"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • брашно - 130 г
  • масло - 25 г + за намазване на тигана
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • доматено пюре - 100 г (без семки)
  • доматен концентрат - 100 г (на паста)
  • сол - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • пресен лук - 2 стръка
  • краставици - 1/2 бр. не голяма
  • чушки - 1 бр. зелена или червена (или 50/50)
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 20 мл
  • зехтин - 30 мл
  • сол - на вкус
  • хамон - 5 - 6 слайса (или друго сушено филе по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За солените гаспачо палачинки си разтопете маслото и смесете с млякото.

Добавете разбитите яйца със солта, доматеното пюре и концентрат (много фини, без семки)

Накрая сипете брашното и разбийте с телена бъркалка, така че да няма бучки.

Сместа на този етап изглежда рядка, затова я оставете за 30-40 минути да престои - по този начин брашното се хидратира и се сгъстява.

Ако все пак продължава да бъде твърде течна вашата смес за палачинки, то няма проблем да си добавите още малко брашно.

Слагайте по едно черпаче в намазан с масло тиган с незалепващо покритие. Печете всяка палачинка по 2-3 минути от едната страна (умерен огън) обръщайте за минута от другата страна.

Готовите солени палачинки може да намазвате с масълце, за да са меки, или пък да слагате отгоре похлупак - така ще се запазват и топли.

За да гарнирате подходящо вашите гаспачо палачинки, накълцайте си на ситни кубчета лука, краставицата, чушките и чесъна. Овкусете този вид винегрет с оцет, зехтин и малко сол (без да прекалявате със солта, тъй като и хамонът е солен).

Поднесете всяка солена палачинка със гаспачо зеленчуците и накъсани парченца хамон.

Поднесете за закуска или като нестандартно и много ефектно предястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: