Сръбски пастет от пилешки дробчета
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пастет»Сръбски пастет от пилешки дробчета

Сръбски пастет от пилешки дробчета

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5372k422
Сръбски пастет от пилешки дробчета
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Вкусен домашен пастет - да ядеш и да се наслаждаваш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио запържете нарязаната сланина и я извадете.

В същата мазнина запържете лука докато не карамелизира, отстранете го и добавете дробчетата, запържете от всички страни.

Намалете температурата, долейте малко вода, за да не загори, а когато течността се изпари, долейте бялото вино и половин кубче телешки бульон, сланината и повишете температурата, бъркайте докато алкохолът не се изпари.

Пресипете всичко в блендер, добавете шунката, пипера, горчицата и маслото и пасирайте.

Пастета сипете в съд по избор и залейте с разтопеното масло.

Охладете.

Сръбският пастет от пилешки дробчета е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: