Вкусна кето торта с бадемово брашно
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова Торта»Вкусна кето торта с бадемово брашно

Вкусна кето торта с бадемово брашно

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4665k1k1k
Вкусна кето торта с бадемово брашно4 / 4
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Дори и да не ви предстои повод, създайте си такъв и пригответе тази вкусна диетична торта"

Необходими Продукти

  • Блат
  • бадемово брашно - 1 1/2 ч.ч. супер фино (125 г)
  • еритритол - 1/2 ч.ч. (100г )
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • крема сирене - 100 г пълномаслено със стайна температура
  • кокосово масло - 60 г
  • яйца - 4 големи
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
  • Крем за тортата
  • крема сирене - 680 г
  • еритритол - ¾ ч.ч. или друг подсладител*
  • сметана - 1 ч.ч. за разбиване с висока масленост
  • малини - около 200 г
  • лимонова кора - и сок на 1 лимон
  • желатин - 10 г на прах по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първа стъпка към приготвяне на кето тортата е да загреете предварително фурната до 180°C.

Добавете всички сухи съставки в голяма купа, комбинирайте и оставете купата настрана.

Добавете всички мокри съставки в по-голяма купа и използвайте ръчен миксер, за да комбинирате тези съставки.

След като мокрите съставки се комбинират, добавете сухите съставки и използвайте ръчния миксер, за да комбинирате мокрите и сухите съставки заедно.

Когато тестото се е формирало - изсипете тестото в кръгла форма за торта - 18/20 см, покрита с хартия за печене, и покрийте хартията със спрей за печене.

Ако приготвите един блат за разрязване: печете около 40 минути или докато горната част стане златисто кафява. Ако правите два, печете по 20 минутки на блат.

Оставете да се охлади в тавата и докато се охлажда, смесете съставките за глазура заедно в купа. Поставете желатина да набъбне в чашка за 5 минути.

Когато блатът за тортата се охлади напълно, извадете от тавата.

Сглобяване на тортата:

В голяма купа разбийте крема сиренето, докато омекне. За това използвам електрическа бъркалка.

Добавете подсладителя (* може и друг вид с ниско съдържание на въглехидрати), лимоновата кора и сока.

В друга купа разбийте сметаната на твърди върхове, след това разбъркайте в сместа от крема сирене. Добавете затопленият желатин за минутка в микровълновата фурна. Разбъркайте в сместа. Можете да го пропуснете и да направите крема без него, без да се притеснявате.

Добавете малините и внимателно разбъркайте, като внимавате да не ги смачкате твърде много.

С лъжица напълнете пълнежа върху двата блата и поставете бадемовата торта в хладилника, за да се охлади и стегне поне за 4 часа или за една нощ.

Украсете с малини, нарежете вкусната диетична торта, хапнете и се насладете!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: