Постен Тюрлю Гювеч

20/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946151
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глинен гювеч за печене.
Фурна - 180 градуса

Доматите се разрязват на кръстче в долната си част и се потопяват в гореща вода за няколко минути. Изваждат се и се обелват, нарязват се на големи кубчета.

Тиквичката се измива, подсушава и с вилица се правят резки по дължина, отстраняват се краищата ѝ и се нарязва на големи кубчета.

Патладжанът без да се бели се нарязва на големи кубчета. Пролетните патладжани не е необходимо да се изцеждат, те нямат горчивина.

Почиства се и зеления фасул, ако има конци се отстраняват с белачка за зеленчуци.

Лукът се почиства и нарязва на четвъртини.

Чушките се почистват и нарязват на кръгчета.

В дълбок тиган с олио се запържва лука до златисто.

На дъното на глинен съд се поставя лука, отгоре патладжана, тиквичката, зеления фасул, чушките и доматите. Поръсва се червен пипер. Залива се с стуйка олио, добавя се вода малко под зеленчуците.
Пече се на 180 градуса до готовност на зеленчуците.

Преди сервиране се посолява със сол и прясно смлян черен пипер. Поръсва се с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар