gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков Щрудел с Бисквити

Ябълков Щрудел с Бисквити

Ябълков Щрудел с Бисквити
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
04/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Обожаваме вкуса на този ябълков щрудел - бихме си го приготвяли всеки ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен щрудел с ябълки и бисквити се получи, сочен и с вкусна плънка.

Останали 6 кори се разтварят на плота.

Една зелена и една червена ябълка се рендосват обелени на едро ренде, бисквити се смилат ситно.

Поръсват се ябълките с кафява захар и канела. След 5 минути се отцеждат и сокът се запазва.

Ябълките се смесват със стафидите. Не е нужно да прибавяте лимонов сок, зелената ябълка има леко кисел вкус.

Вземат се две кори, първата поръсвате с олио, отгоре втора кора и по тясната страна си разпределя плънката и поръсвате с бисквити.Навиват се на руло, нарежете в намазнена тава.

Получените три рула, нарежете ги на парчета и отгоре намажете с олио, може и с масло.

Печете в загрята фурна 180°C до златиста коричка.

Извадете и с четка обилно намажете ябълковия щрудел с отцедения сок.

Поръсете с малко пудра захар и сервирайте ябълковия сладкиш.

Сладко киселия вкус е страхотен. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: