Начин на приготвяне
Тази супа с чушки е ароматна, полезна и много вкусна.
Накълцайте праза на тънки кръгчета и го задушете в 40 мл. от зехтина за 4-5 минути.
Добавете картофите на парченца и запържете, след което налейте 650 мл. вода, овкусете със сол и пипер и варете 20 минути.
Почистените от семки и обелени печени червени чушки нарежете и сложете в супата с картофи, заедно с накълцаните скилидки чесън.
Варете всичко заедно още 3-4 минути.
Суровата червена чушка слагаме накрая за свеж вкус, без да я варим. Добавете я на парченца, сипете и останалия зехтин и пасирайте до гладкост на кремсупата.
Сервирайте топлата кремсупа от чушки с хубав домашен хляб и сиренце.
Добър апетит!