Бял сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3313k
Бял сос1 / 2
16/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Предлагаме ви изпитана рецепта за приготвянето на универсален бял сос, с който печеното месо ще стане още по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. масло, добавете брашното и запържете до златисто. Разредете сместа с 1 ч.ч. горещ бульон като бъркате непрекъснато.

Когато брашното се разбие добре, добавете постепенно и останалия бульон. Сложете ситно нарязаните глави лук и малко сол. Варете соса около 30 минути на тих огън, като от време на време разбърквате.

Отдръпнете съда от котлона, прецедете соса и пасирайте лука. Върнете обратно в съда, добавете маслото, индийско орехче и черен пипер и разбъркайте.

Сосът е чудесно допълнение към задушени зеленчуци и различни видове печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: