Еклери с шоколадин

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3216k
Еклери с шоколадин1 / 2
16/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете водата, захарта, маслото на парченца и солта. Поставете тенджерата на огъня. Щом сместа заври, я снемете от огъня. Изсипете брашното, като разбърквате енергично с лъжица, докато тестото придобие форма на топка, която се отделя от тенджерата.

След това прибавете предварително разбитите яйца и бъркайте, докато тестото стане гъсто и гладко. С помощта на чаена лъжичка от тестото се вземат топчета, които се нареждат в леко намазнена тавичка.

Изпечете еклерите в гореща фурна, докато бухнат и станат златисти. Оставете ги да изстинат. На всеки еклер се прави разрез от едната страна, който се пълни с крем, предварително направен от разбитата със захарта и ванилията сметана.

Вече напълнените еклери се нареждат в чиния и се заливат с хладък шоколадин. Той е приготвен от разтопения шоколад, маслото и млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: