Сарми с пуешко месо

16/11/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 704
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1 кг /без кост/
  • свинско месо - 500 г смляно
  • ориз - 50 г
  • масло - 100 г
  • олио - 100 г
  • домати - 3 бр. /може и консервирани/
  • кисело зеле - листа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - половин ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и олиото се загряват в дълбок тиган. Запържва се оризът и се добавят червеният пипер, чубрицата и солта. Добавя се свинската кайма, като се разделя с вилица, за да не остане на големи парчета.

След това се добавя и нарязаното на много малки парченца пуешко месо. Щом всичко се задуши, се добавят настърганите домати.

С приготвената плънка се завиват сарми и се нареждат в дълбока тенджера, на дъното на която е налята малко вода, за да не загорят. Варят се на слаб огън до пълна готовност. Поднасят се топли, поляти със соса, който се е получил при варенето.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

daniela dimitrova
daniela dimitrova
19.11.2013 21:09
така е,без лук не върви и аз съм на съ6тото мнение
1
0
Чичо
Чичо
19.11.2013 16:00
Е как без лук бе? На дъното на тенджерата се слагат 2-3 листа зеле, отгоре също се слага лист, затискат се с чинийка и т.н. и т.н.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв