Домашно сирене Моцарела

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашно сирене Моцарела
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Не знаехте, че може да си приготвите моцарела и сами? Ето ви рецепта."

Необходими Продукти

  • краве мляко - 3 л, домашно
  • винен оцет - 150 мл
  • сол - на вкус (без преваряване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази домашна Моцарела ще ви е необходим термометър за храна.

Трябва да загреете млякото до 40°C, да загасите котлона, да добавите оцета и да бъркате през цялото време.

Когато сместа стане хладка, започвате да бъркате на ръка. Можете да направите голяма пита сирене или няколко малки.

Накрая от млякото ще ви остане суроватка.

Оцедете сиренето, върнете го в тенджерата, включете котлона на ниска степен, така че сиренето да е хладко, месете още няколко минути.

Сложете в съд с желана големина, където искате да държите топките моцарела (или една голяма топка).

Процедете суроватката през цедилка и посолете, залейте домашното сирене Моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Може ли малко пояснение- един път правим топките моцарела с ръка след като сме отцедили от суроватката, и после ги пускаме пак отново в нея и слагаме на огъня и месим с ръка? Ще се разпръснат така доколкото разбирам аз.. И после пак казвате да се сложат топките в съд, но след като са размесени, те вече не са топки. Доста е неясно описанието и ако може да се поясни точно. Благодаря :)
29.11.2021 14:33
1