Карамелен сладкиш с кроасани

17/11/2013
"Не обичаме готови кроасани, но знаем как да ги превърнем в нещо наистина вкусно! Опитайте и вие!"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 634
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тавичка, голяма колкото да се подредят кроасаните плътно един до друг, се карамелизират 2 супени лъжици захар.

Кроасаните се залепват за карамела, за да не изплуват след това и се надупчват.

Разбиват се яйцата с останалата захар, прясното мляко и ванилията и се заливат кроасаните. Оставя се десетина минути да поемат кроасаните течността и се пече на водна баня като крем карамел около един час.

След като поизстине, се отлепва от стените на тавичката и се обръща в подходящ съд.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Тодорка Спасова
Страхотен сладкиш
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв