Пуйка на фурна

Пуйка на фурна

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5882k508
Пуйка на фурна
Снимка: Lenka
1 / 6
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Не трябва да чакаме празник, за да си хапнем печена пуйка, нали така?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре пуйката.

В подходящ съд сложете маслото /на стайна температура/, нарязания чесън, магданоз и разбъркайте добре, докато всичко не се смеси.

Отделете кожата от месото и между тях намажете маслото с подправките, а след това със същата смес намажете и отвън.

В пуйката сложете стръкчета розмарин, цял лимон, целия портокал, цели морковите и батата, нарязан на едри кубчета.

Завържете пуешките бутчета с конец.

Сложете пуйката на решетка и така във фурната. Отдолу сложете тавичка с нарязан картоф и лук, така че директно мазнината да се стича върху тях.

Сметнете за перфектната печена пуйка, че 13 минути печене стигат на всеки 500 г месо.

В този случай печем пуйката на фурна около 2 часа на 180°C.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: