Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със скариди и бяло вино

Фетучини със скариди и бяло вино

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Фетучини със скариди и бяло вино
Снимка: Lenka
1 / 3
08/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"От време на време се сещаме за морето...И тогава си врътваме тази перфектна паста със скариди и бяла вино"

Необходими Продукти

  • скариди - 280 г
  • фетучини - 230 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 45 г
  • бяло вино - 60 мл сухо
  • лимонов сок - 60 мл
  • лимонова кора - от 1
  • пармезан - 25 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л., нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете вода в голяма тенджера. Посолете.

Добавете пастата и я гответе до ал денте спрямо описанието на опаковката. Отцедете, когато са готови.

Междувременно в голям тиган загрейте зехтин, добавете почистени скариди, подправете със сол и пипер. Гответе, докато не почервенеят приятно - около 1-2 минути от всяка страна.

Добавете чесъна, черния и червения пипер, гответе още 1 минута.

Добавете маслото, оставете да се разтопи, разбърквайте. Долейте бялото вино, лимоновия сок, кората от лимон, сол и пипер.

Гответе соса за паста, докато половината течност не се изпари.

Добавете прецедената паста, нарязания магданоз и пармезана.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: