Кекс с ябълки и ром

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кекс с ябълки и ром
Снимка: Lenka
1 / 3
08/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Кекс с ябълки и канела е нещо, което не отказваме, затова и ще си го приготвим още днес."

Необходими Продукти

  • брашно - 125 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло 115 г разтопено
  • ябълки - 4 бр.
  • ром - 2 с.л. тъмен (или сок от ябълка)
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175 градуса. Сложете хартия за печене на дъното на кръгла тава с диаметър 20 см.

В малък съд размийте брашното, бакпулвера, солта и канелата. Оставете настрана.

Обелете и нарежете ябълките на парчета около 2.5 см.

В голям съд разбийте яйцата, докато не станат въздушни, добавете захарта, разбивайте още 1-2 минути, добавете ванилията, разтопеното масло, рома и разбъркайте добре.

Постепенно добавяйте брашно към сместа за ябълковия кекс и бъркайте, докато не се смеси добре.

Ябълките прехвърлете в тавата. Печете домашния кекс 35-40 минути или до получаването на златна коричка (до суха клечка).

Оставете сладкиша с ябълки да изстине 10 минути, извадете от тавата и оставете да се охлади на стайна температура.

Поръсете кекса с ябълки и ром с пудра захар и сервирайте с топка сладолед (по желание).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: