Домашни хрупки
Domaće grickalice sa vinom
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Соленки»Домашни хрупки

Домашни хрупки

Домашни хрупки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Любимият сериал ще бъде още по-приятен в компанията на тези домашни хрупкави крекери"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставяме брашното и върху него изсипваме олиото, водата и виното.

Размесваме всички продукти добавени към него.

Получава се меко тесто, което разделяме на 2-3 топчета.

Всяко едно от тях разточваме на тънка кора.

Нарязваме на желаните форми, след което нареждаме лесните соленки в тавички.

Поставяме в печката и печем крекерите за около 10 и 15 минутки на 170 °C .

Когато измине времето, пробваме, преди да извадите от фурната, защото имайте предвид, че при изстиване стават още по-хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: