Пълнозърнести Хрупки
Integralne grickalice
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Пълнозърнести Хрупки

Пълнозърнести Хрупки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Пълнозърнести Хрупки7 / 7
12/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене16 мин.
Общо31 мин.
Порции6
"Утолете глада по всяко време на деня с тези засищащи пълнозърнести хрупки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в леко затоплената вода, сложете малко захар и разбъркайте. Покрийте съда с кърпа или фолио и оставете за 8-10 минути.

Сипете брашното в купа, смесено със солта. Към него сложете шупналата мая и олиото.

Омесете гладко тесто, намажете го с олио, за да не хваща коричка, покрийте и го оставете да почине 1 час.

Разточете на много тънка кора и изрежете продълговати и тънки крекери. Намажете отново с олио. Печете на 160 градуса до лек загар.

Когато пълнозърнестите крекери са готови, ги оставете да изстинат напълно и тогава поднесете или съхранете в добре затворен херметически съд или кутия.

Пълнозърнестите хрупки са богати на фибри, засищащи са и подходящи за похапване по всяко време, когато искаме да утолим внезапно настъпил глад.

Идеални са за хрупване пред телевизора, или за поднасяне с разядки, дипове и пастети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: