Начин на приготвяне
Брашното пресяваме в дълбока купа, добавяме разбитото яйце, солта и нишестето.
Разбъркваме добре, сипваме водата и омесваме тесто. Готовото тесто покриваме и оставяме за 20 минути.
Ягодите почистваме и нарязваме на малки парченца, добавяме захарта и нарязаната мента, разбъркваме продуктите.
Тестото разточваме с помощта на чаша си изрязваме кръгчета. В центъра слагаме от ягодите и свиваме кръгчетата.
В тенджера предварително си слагаме вода да заври и пускаме варенките, като разбъркваме да не залепнат.
Варим за около 10 минути и изваждаме с помощта на решетъчна лъжица.
Сервираме варенките с ягоди, поръсени със захар или бучка масло.