gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Панирана Риба»Бяла риба пане с гарнитура

Бяла риба пане с гарнитура

3922526
Бяла риба пане с гарнитура
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 2
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"Рибка и варени картофки - каква по-добра идея за една свежа лятна вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от риба се посолява, поръсва се с пипера и лимоновия сок и се оставя да престои половин час в хладилник.

В дълбок тиган или фритюрник се загрява по-голямо количество олио, за да може бялата риба от всички страни едновременно да се запържи.

Овалват се филетата добре отвсякъде с царевично брашно и след това в разбитите яйца и се пържат за кратко време на силен огън.

Пърженето продължава, докато панировката придобие златист цвят.

След като е готова панираната риба, се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Рибата пане може да се поднесе с гарнитура от млечно-майонезен сос и варени картофи.

Сосът се приготвя като всички продукти за него се смесват и се пасират с пасатор.

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета и се поръсват с нарязан копър.

Бялата риба пане с гарнитура се разпределя на порции и се поднася с резен лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: