Агнешко с лапад в гювеч
Jagnjetina sa zeljem u đuvečari

Агнешко с лапад в гювеч

НикиНики
Гуру
7936k3k2k4
Агнешко с лапад в гювеч3 / 3
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
3
"Всички знаят, агнешкото и лападът са създадени да бъдат готвени заедно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.500 кг
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лапад - 400 г
  • джоджен - пресен
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо, което може да се използва, е всякаква част от агнето.

Нарязваме го на порции и овкусяваме със сухи подправки.

Лапада почистваме, измиваме и попарваме във вряща вода.

Ориза почистваме и измиваме.

Лапада, зеления лук и джоджена нарязваме на ситно.

Сипваме ориза и зелениите в гювеча, прибавяме сол, червен пипер, масло, мазнина и разбъркваме.

Добавяме месото, наливаме вода и пъхаме агнешкото с ориз в студена фурна.

Печем гювеча с агнешко на 200°C до готовност.

Преди да извадим гювеча, махаме капака и запичаме агнешко с лапад в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: