Балкански домашен чипс
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Балкански домашен чипс

Балкански домашен чипс

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7443k2570
Балкански домашен чипс
Снимка: Veca
1 / 2
15/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции3
"Домашното е най-доброто - пригответе чипс за деца и татковци без добавки - всичко е натурално и хрупкаво!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 (по - големи)
  • сол - на вкус
  • суха подправка - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги добре и ги нарежете на тънки филийки с белачка за картофи.

Измийте още веднъж добре, налейте вода (така че всички картофи да са във водата) и я оставете да престои един час, така че нишестето да излезе от картофите.

След час отцедете картофените листа и ги подредете върху чиста кухненска кърпа, покрийте с друга чиста кухненска кърпа и оставете да се отцедят добре.

Пържете в загрято олио до златисто кафяво.

Поставете приготвения чипс върху хартия за печене и след това върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поставете чипса от картофи в подходяща купа, подправете на вкус (посолете и смесете сухата подправка), разбъркайте и сервирайте.

Съвет: Ако имате оребрено ренде, нарежете картофите върху нея и ще получите оребрени чипове.

Така приготвеният балкански картофен чипс е много вкусен, здравословен, без добавки.

Приятно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: