Черешов кейк

Черешов кейк

Черешов кейк
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
15/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Колкото по-често приготвяме този черешов кейк, толкова повече го заобичваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си счупване яйцата, добавяме към тях и захарта. Разбиваме ги на пяна.

Към тях прибавяме киселото мляко, в което сме поставили содата и отново разбиваме.

Малко по-малко си прибавяме и брашното.

След като и него сме добавили, прибавяме разтопеното масло и кокосовите стърготини.

Всичко това разбъркваме отново.

Почистваме костилките от черешите и нарязваме на половинки.

Настъргваме лимоновата кора, смиламе ореховите ядки и всичко това прибавяме към сместа.

Отново разбъркваме.

Тестото изсипваме във форма за печене на сладкиши или съд, който сте си избрали и поставяме във фурната.

Печем черешовия сладкиш до готовност, а щом изстине, изваждаме от формата, поръсваме с пудрата захар и нарязваме на парчета черешовия кейк.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: