Рибена чорба с хайвер
Riblja čorba sa ikromFish Soup with Caviar

Рибена чорба с хайвер

LenkaLenka
Мастър Шеф
545292k596
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Рибена чорба с хайвер
Снимка: Lenka
1 / 3
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Всяка рибена супа има своя малка тайна ... Въпреки че тази тук вече май няма"

Необходими Продукти

  • вода - 4 л.
  • морски риби - 1.5 кг (различни видове)
  • лук - 400 г
  • масло - 150 мл
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 5 бр.
  • люта чушка - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • розмарин
  • сол - на вкус
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • доматена пюре - 1 ч.ч.
  • хайвер - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете целите риби в 4 литра вода. Не преварявайте рибата.

Изцедете рибата през сито, след което бавно я почистете от костите.

Накълцайте лука, настържете моркова и нарежете на кубчета картофите.

Добавете водата, в която рибата се сварила бавно, към задушените зеленчуци.

Добавете подправките, накълцаната люта чушка, доматеното пюре, доматен сос и хайвера.

Накрая изсипете цялата вода и оставете вкусната рибена чорба да къкри половин час.

Ще се влюбите в тази рибена чорба с хайвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: