Карамелизирана тиква с орехи
Karamelizovana bundeva sa orasima
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Карамелизирана тиква с орехи

Карамелизирана тиква с орехи

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k782
Карамелизирана тиква с орехи
Снимка: Gordana Danilov
1 / 4
27/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Вкусен и здравословен десерт, който препоръчваме на всички"

Необходими Продукти

  • тиква - 1300 г, почистена и нарязана на кубчета
  • масло - 125 г, разтопено
  • захар мусковадо - 150 г
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • морска сол - 1 щипка
  • орехи - 150 г, нарязани на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Почистената тиква нарежете на кубчета с размер около 2х2 см и сложете в голяма чиния.

Разтопеното масло смесете със захрта, солта и канелата и залейте върху тиквата.

Разбъркайте хубаво тиквата, за да се разпредели заливката, сипете върху тава с хартия за печене на един слой и печете 45 минути.

На всеки 10 минути разбъркавайте.

Десет минути преди края на печенето на тиквата добавете и орехите.

Карамелизираната тиква с орехи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: